ΗΜΕΡΙΔΑ ”ΠΑΡΑΓΩ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ”, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, 30.09.2023

Ομιλία του CEO των εταιρειών Critida S.A. και Critida Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Γεωργίου Ανδρεαδάκη στην ημερίδα «Παράγω Βιολογικά» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στην αίθουσα Ανδρόγεω στις 30/9/2023.
Ο κύριος Ανδρεαδακης ως πρόεδρος τους συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης αλλά και ως διαχειριστης της Ομάδας παραγωγών «Πασιφάη» μίλησε παρουσία του Υ.Α.Α. Λευτέρης Αυγενάκης για την Βιολογική καλλιέργεια στην Κρήτη , για το νέο προγραμμα των ΟΕΦ, και την Συμβολαιακή Γεωργία.
Τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν κίνητρα όπως παροχή φορολογικών πλεονεκτημάτων για τις ομάδες παραγωγών αλλά και ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα αναδασμού.
Κλείνοντας τόνισε στον Υ.Α.Α. Και στους παρευρισκόμενους τον μεγάλο κίνδυνο η ελληνική ελαιοκομία να χάσει την ευνοϊκή συγκυρία λόγω της κλιματικής κρίσης που πλήττει χώρες ανταγωνιστές όπως Ισπανία και Τυνησία.
Η άνοδος της τιμής επωφελείς μεν , αλλά θα πρέπει να συνδυάζεται με επενδύσεις, θεσμικές και επιστημονικές για το μέλλον δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην καινοτομία.